Pečený cheescake s rebarborou

Když máte doma novorozence, tak jde všechno ostatní stranou. Jenže ta rebarbora je fakt velká a byla by škoda ji nesklidit. Chuť na sladké taky nechybí. A k tomu slaví pan statkář narozeniny! To by bylo, aby nebyl alespoň symbolický dort. A tak dnes rychlá pochoutka.

Suroviny (dortová forma 28cm):

Korpus:

  • 250g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 100g másla
  • 75g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva

Krém:

  • 500g tvarohu (nebo mascarpone)
  • 5 vajec
  • 300g zakysané smetany
  • 180g cukru
  • 3 lžíce škrobu
  • Citronová kůra
  • 1 lžíce rumu

1) Všechny suroviny na těsto hněteme, dokud se vše krásně nepropojí. Těsto necháme aspoň 30 minut v chladu.

2) Předehřejeme si troubu na 170°C. Těsto vyválíme a vložíme do dortové formy. Můžeme (ale nemusíme) udělat okraje. Dno propícháme vidličkou a dáme péct na cca 10 minut.

3) Na krém smícháme tvaroh se žloutky a cukrem. Vmícháme zakysanou smetanu, škrob a citronovou kůru. Z bílků ušleháme sníh a lehce vmícháme do tvarohové směsi.

4) Na předpečený korpus dáme krém, uhladíme a poklademe rebarborou. Rebarboru máme oloupanou a nakrájenou na malé kostičky nebo proužky.

5) Pečeme asi 60 minut na 150-170°C (dle trouby). Pokud nechceme mít vrch moc hnědý, po 30 minutách pečení, přikryjeme alobalem.


Dobrou chuť